IMG_9420.JPG

Fiskerboligen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Midt i et veikryss i en by ved kysten i Sør-Norge står et bittelite hus. På folkemunne har den fått navnet ‘Fiskerboligen’.

imageHuset som står på enden av et boligfelt og ved siden av et veikryss i denne byen som tidligere var en av Norges viktigste skipsfartsbyer har fått navnet Fiskerboligen. Til tross for at den ligger et godt stykke fra sjøen og at man ikke klarer å finne svart på hvitt at en fisker har bodd der, kan man lett forestille seg det. Kan hende at det i sin tid nettopp var en fisker som satte opp det lille huset, da det var vanlig at fiskere bygget hus et stykke fra vannet for å slippe den verste rå kulda.

Syersker og tjenestefolk

Siden huset antas å være bygget tidlig på 1800-tallet finner man kun hvem som har bebodd huset i de senere årene. Av historiske dokumenter kan man lese at det både har vært syersker, tjenestefolk og andre som har levd sine liv innenfor disse fire vegger.

Ikke alle er like glad i besøk.

Står nå tomt

Huset har i senere tid vært bebodd av leietakere i kommunens regi, men har nå stått tomt i flere år og står nå i fare for å rives.

Hemmeligheter

Mens initiativtakere for å beholde boligen og kommunen diskuterer løsninger om hva som skal skje med det lille hvite huset, står det der i all sin stillhet og holder tyst om alle hemmeligheter fra fortiden mens naturen sakte men sikkert tar det tilbake.

(Kilde: pd.no)

Alt er stengt igjen.
Alt er stengt igjen.

 

Detalj.
Detalj.

 

Relaterte innlegg

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin